OBAVIJEST O PRIVATNOSTI

Zadnji put ažurirano 07. srpnja 2020

Hvala što ste odabrali dio naše zajednice Block, vl. Aurel Delić, posluju kao Artesania (“Artesania“, “Mi“, ” nas” ili “naše“). Zalažemo se za zaštitu vaših osobnih podataka i vašeg prava na privatnost. Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi s ovom obavijesti o privatnosti ili naše prakse u vezi s vašim osobnim podacima, kontaktirajte nas na mail info@artesania.com.hr.

Kada posjetite našu web stranicu https://artesania.com.hr (“web stranica“), i općenito, koristite bilo koju od naših usluga (“Usluge“, koje uključuju web stranicu), cijenimo što nam vjerujete sa svojim osobnim podacima. Vašu privatnost shvaćamo vrlo ozbiljno. U ovoj obavijesti o privatnosti želimo vam objasniti na najjasniji mogući način koje podatke prikupljamo, kako ih koristimo i koja prava imate u vezi s njima. Nadamo se da ćete trebati neko vrijeme da ga pažljivo pročitate, jer je važno. Ako postoje neki uvjeti u ovoj obavijesti o privatnosti s  kojima se ne slažete, odmah prekinite upotrebu naših Usluga.

Ova se obavijest o privatnosti odnosi na sve podatke prikupljene putem naših Usluga (koji, kao što je gore opisano, uključuju i naše web stranica), kao i sve s tim povezane usluge, prodaja, marketing ili događaji.

Molimo  pažljivo pročitajte ovu obavijest o privatnosti jer će vam pomoći razumjeti što radimo s podacima koje prikupljamo.

SADRŽAJ

 1. KOJE INFORMACIJE KOLIKO IZBORIMO?
 2. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?
 3. DA LI SVOJE INFORMACIJE DIJELUJU S NEKIM?
 4. KORISTIMO li KOKOŠE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?
 5. KORISTIMO GOOGLE KARTE?
 6. KAKO SMO ODRŽAVALI SOCIJALNI LOGINI?
 7. Jesu li vaše međunarodne informacije prenijete međunarodnim informacijama?
 8. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?
 9. KOLIKO SMO SABRATI INFORMACIJE OD MANJA?
 10. ŠTO SU VAŠA PRAVA PRAVA?
 11. UPRAVLJAČKE ZNAČAJKE DO NEPROČUJENJA
 12. DA LI AŽURIRAMO OVU OBAVIJEST?
 13. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NAS O OVOJ OBAVIJESTI?
 1. KOJE INFORMACIJE KOLIKO IZBORIMO?


Informacije se automatski prikupljaju

Ukratko:   Neke informacije – poput adrese internetskog protokola (IP) i / ili karakteristika preglednika i uređaja – prikupljaju se automatski kada posjetite našu web stranicu,

Mi automatski prikupljamo određene podatke kada posjetite, koristite ili navigirate web stranicom. Ove informacije ne otkrivaju vaš specifični identitet (poput vašeg imena ili podataka o kontaktima), ali mogu sadržavati podatke o uređaju i upotrebi, kao što su vaša IP adresa, karakteristike preglednika i uređaja, operativni sustav, jezične postavke, referentni URL-ovi, naziv uređaja, država, lokacija , podatke o tome tko i kada koristite našu web stranicu ostale tehničke informacije. Te su informacije prije svega potrebne za održavanje sigurnosti i rada naših web stranica i za naše interne analitike i izvještavanje.

Kao i mnoge tvrtke, i mi prikupljamo informacije putem kolačića i sličnih tehnologija. 

Podaci koje prikupljamo uključuju:

 • Podaci dnevnika i upotrebe. Podaci dnevnika i upotrebe odnose se na usluge, dijagnostičke podatke o upotrebi i performansama koje naši poslužitelji automatski prikupljaju kad pristupite ili ih koristiteWeb stranicai koje bilježimo u datoteke dnevnika. Ovisno o načinu na koji komunicirate s nama, ovi podaci dnevnika mogu sadržavati vašu IP adresu, podatke o uređaju, vrstu i postavke preglednika te podatke o vašoj aktivnosti uWeb stranica (poput markica datuma / vremena povezanih s vašom upotrebom, pregledanih stranica i datoteka, pretraživanja i drugih radnji koje poduzimate, poput značajki koje koristite), informacija o događajima uređaja (poput aktivnosti sustava, izvješća o pogreškama (koja se ponekad nazivaju i „rušenje otpada“) ) i postavke hardvera).
 • Podaci o uređaju. Prikupljamo podatke uređaja kao što su podaci o vašem računalu, telefonu, tabletu ili drugom uređaju kojem koristite za pristup Web stranica, Ovisno o korištenom uređaju, podaci ovog uređaja mogu sadržavati podatke poput vaše IP adrese (ili proxy poslužitelja), identifikacijske brojeve aplikacije uređaja, lokaciju, vrstu preglednika, hardverski model davatelja internetskih usluga i / ili mobilnog operatera, informacije o konfiguraciji operativnog sustava.
 • Podaci o lokaciji. Prikupljamo podatke poput podataka o lokaciji vašeg uređaja koji mogu biti precizni ili neprecizni. Koliko podataka prikupljamo ovisi o vrsti postavki uređaja kojem koristiteWeb stranica, Na primjer, možemo koristiti GPS i druge tehnologije za prikupljanje podataka o geolokaciji koja nam govori vašu trenutnu lokaciju (na osnovu vaše IP adrese). Možete nam isključiti dopuštanje prikupljanja tih podataka ili odbijanjem pristupa informacijama ili onemogućavanjem postavki Lokacije na vašem uređaju. Imajte na umu da, ukoliko se odlučite odustati, možda nećete moći koristiti određene aspekte Usluga.
 1. KAKO KORISTIMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko:   Vaše podatke obrađujemo u svrhe temeljene na zakonitim poslovnim interesima, ispunjenju našeg ugovora s vama, poštivanju naših zakonskih obveza i / ili vašem pristanku.

Koristimo osobne podatke prikupljene putem našeg Web stranicau razne poslovne svrhe opisane u nastavku. Vaše osobne podatke u te svrhe obrađujemo u skladu s našim legitimnim poslovnim interesima, u svrhu sklapanja ili izvršenja ugovora s vama, uz vaš pristanak i / ili radi poštivanja naših zakonskih obveza. Označavamo specifična područja obrade na koje se oslanjamo pored svake dolje navedene svrhe.

Koristimo podatke koje prikupljamo ili primamo:

 • Da biste olakšali postupak kreiranja računa i prijave.  Ako odlučite povezati svoj račun s nama na račun treće strane (kao što je vaš Google ili Facebook račun), koristimo podatke koje ste nam omogućili da prikupimo od tih trećih strana kako bismo olakšali postupak kreiranja računa i prijavu za obavljanje ugovor.Pogledajte odjeljak niže pod naslovom ” KAKO RAVNATI SVOJU SOCIJALNU PRIJAVU ” za dodatne informacije.

   

 • Za objavljivanje svjedočenja.  Objavljujemo na našoj straniciWeb stranicakoji mogu sadržavati osobne podatke. Prije objavljivanja izjave, pribavit ćemo vaš pristanak za korištenje vašeg imena i pristanak izjave. Ako želite ažurirati ili izbrisati svoj izjavu, kontaktirajte nas nainfo@artesania.com.hr i obavezno navedite svoje ime, izjavu o lokaciji i podatke za kontakt.

   

 • Zatražite povratnu informaciju  Možemo koristiti vaše podatke da bismo zatražili povratne informacije i da bismo vas kontaktirali u vezi s vašim korištenjem našihWeb stranica,

   

 • Za omogućavanje komunikacije između korisnika i korisnika.  Vaše podatke možemo koristiti kako bismo omogućili komunikaciju između korisnika i korisnika uz pristanak svakog korisnika.

   

 • Za upravljanje korisničkim računima . Vaše podatke možemo koristiti za potrebe upravljanja računom i održavanja u ispravnom stanju.
 • Ispunite i upravljajte svojim narudžbama.  Vaše podatke možemo koristiti za ispunjavanje i upravljanje vašim narudžbama, plaćanjima, povratima i razmjenama izvršenim putemWeb stranica,

   

 • Administrirajte nagradne igre i natjecanja. Vaše podatke možemo koristiti za upravljanje nagradnim izvlačenjima i natjecanjima kad odlučite sudjelovati u našim natjecanjima.

   

 • Za pružanje i olakšavanje isporuke usluga korisniku. Vaše podatke možemo upotrijebiti za pružanje tražene usluge.

   

 • Da bi odgovorili na korisničke upite / ponudili korisničku podršku. Vaše podatke možemo koristiti kako bismo odgovorili na vaše upite i riješili moguće probleme u vezi s korištenjem naših Usluga.
 1. DA LI SVOJE INFORMACIJE DIJELUJU S NEKIM?

Ukratko:   podatke dijelimo samo uz vaš pristanak, u skladu sa zakonima, pružamo vam usluge, zaštitimo vaša prava ili ispunjavate poslovne obveze.

Vaše podatke koje posjedujemo možemo obraditi ili podijeliti na temelju sljedeće pravne osnove:

 • Saglasnost: Možemo obraditi vaše podatke ako ste nam dali određeni pristanak da koristimo vaše osobne podatke u određenu svrhu.

   

 • Legitimni interesi: Vaše podatke možemo obraditi kada je to razumno potrebno za ostvarenje naših legitimnih poslovnih interesa.

   

 • Izvršenje ugovora:  Ako smo sklopili ugovor s vama, možemo obraditi vaše osobne podatke kako bi ispunili uvjete našeg ugovora.

   

 • Pravne obveze: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje nas to zakonski zahtijeva kako bismo ispunili primjenjivi zakon, vladine zahtjeve, sudski postupak, sudski nalog ili pravni postupak, poput odgovora na sudski nalog ili sudski poziv ( uključujući kao odgovor državnim vlastima da ispune zahtjeve nacionalne sigurnosti ili provođenja zakona).

   

 • Vitalni interesi: Možemo otkriti vaše podatke tamo gdje smatramo da je potrebno istražiti, spriječiti ili poduzeti mjere u vezi s potencijalnim kršenjima naših politika, sumnja na prijevare, situacijama koje uključuju potencijalne prijetnje sigurnosti bilo koje osobe i nezakonitim aktivnostima ili kao dokaz u parnica u koju smo uključeni.

Konkretnije, možda ćemo trebati obraditi vaše podatke ili podijeliti vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

 • Poslovni transferi.  Vaše podatke možemo dijeliti ili prenositi u vezi s ili tijekom pregovora bilo kojeg spajanja, prodaje imovine tvrtke, financiranja ili stjecanja cijelog ili dijela našeg poslovanja drugoj tvrtki.
 1. KORISTIMO li KOKOŠE I DRUGE TEHNOLOGIJE PRAĆENJA?

Ukratko:   Za prikupljanje i pohranjivanje podataka možemo koristiti kolačiće i druge tehnologije praćenja.

Za pristup ili pohranjivanje podataka možemo koristiti kolačiće i slične tehnologije praćenja (poput web-маяla i piksela). Konkretne informacije o tome kako koristimo takve tehnologije i kako možete odbiti određene kolačiće navedene su u našoj Obavijesti o kolačićima,

 1. KORISTIMO GOOGLE KARTE?

Ukratko:   Da, Google Karte koristimo za pružanje bolje usluge.

Ovaj Web stranicakoristi API-je Google Maps koji podliježu Googleovim Uvjetima pružanja usluge. Vi svibanj pronaći Uvjete Google Maps API usluge  ovdje . Da biste saznali više o Googleovim pravilima o privatnosti, pogledajte ovu  vezu .

 1. KAKO SMO ODRŽAVALI SOCIJALNI LOGINI?

Ukratko:   Ako se odlučite registrirati ili se prijaviti na naše usluge pomoću računa društvenih medija, možda ćemo imati pristup određenim informacijama o vama.

Naše Web stranicanudi vam mogućnost registracije i prijave pomoću detalja na vašem računu na društvenim mrežama trećih strana (poput vaših Facebook ili Twitter podataka). Gdje se odlučite za to, od vašeg davatelja društvenih medija dobit ćemo određene podatke o profilu. Informacije o profilu koje dobivamo mogu se razlikovati ovisno o dotičnom pružatelju društvenih medija, ali često će uključivati ​​vaše ime, adresu e-pošte, popis prijatelja, sliku profila kao i druge informacije koje odlučite objaviti na takvoj platformi društvenih medija.

Informacije koje primamo upotrijebit ćemo samo u svrhe koje su opisane u ovoj obavijesti o privatnosti  ili koje su vam na drugi način jasne u relevantnimWeb stranica, Imajte na umu da mi ne kontroliramo i ne odgovaramo za tuđe korištenje vaših osobnih podataka od strane vašeg davatelja društvenih medija treće strane. Preporučujemo da pregledate njihovu obavijest o privatnosti da biste shvatili kako oni prikupljaju, koriste i dijele vaše osobne podatke i kako možete odrediti svoje postavke privatnosti na njihovim web lokacijama i aplikacijama.

 1. Jesu li vaše međunarodne informacije prenijete međunarodnim informacijama?

Ukratko:   Vaše podatke možemo prenositi, pohranjivati ​​i obrađivati ​​u drugim državama.

Naši se poslužitelji nalaze u Hrvatskoj, ako pristupate našem webu izvana, imajte na umu da vaše podatke možemo prenositi, pohranjivati ​​i obrađivati ​​u našim objektima i od strane trećih strana s kojima možemo dijeliti vaše osobne podatke (pogledajte „ DA LI SE SVOJE INFORMACIJE DIJELUJU S NEKIM? “ gore), u i druge zemlje.

Ako imate prebivalište u Europskom gospodarskom prostoru, te zemlje možda neće nužno imati zakone o zaštiti podataka ili druge slične zakone sveobuhvatne kao i oni u vašoj zemlji. Međutim, poduzet ćemo sve potrebne mjere kako bismo zaštitili vaše osobne podatke u skladu s ovom obavijesti o privatnosti  i primjenjivim zakonom.

 1. KOLIKO DUGO ČUVAMO VAŠE INFORMACIJE?

Ukratko:   Vaše podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za ispunjavanje ciljeva navedenih u ovoj obavijesti o privatnosti,  osim ako zakon drugačije ne zahtijeva.

Vaše osobne podatke čuvat ćemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za svrhe navedene u ovoj obavijesti o privatnosti, osim ako je duži rok zadržavanja ili dopušten zakonom (poput poreza, računovodstva ili drugih zakonskih zahtjeva). Nijedna svrha ove obavijesti neće zahtijevati da vaše osobne podatke čuvamo dulje odvremensko razdoblje u kojem korisnici imaju račun kod nas,

Kada nemamo stalnu zakonitu poslovnu potrebu za obradom vaših osobnih podataka, izbrisati ćemo ih ili ih anonimiti, ili ako to nije moguće (na primjer, jer su vaši osobni podaci pohranjeni u sigurnosnim arhivama), tada ćemo sigurno pohranite vaše osobne podatke i izolirajte ih od daljnje obrade dok god nije moguće brisanje.

 1. KOLIKO SMO SABRATI INFORMACIJE OD MANJA?

Ukratko:   Svjesno ne prikupljamo podatke od djece mlađe od 18 godina ili ih plasiramo na tržište.

Mi svjesno ne tražimo podatke od ili do 18 godina na tržište djece mlađe od 18 godina. KorištenjemWeb stranica, izjavljujete da imate najmanje 18 godina ili da ste roditelj ili skrbnik takve maloljetnice i pristajete na upotrebu takve maloljetne ovisne osobe Web stranica, Ako saznamo da su prikupljeni osobni podaci od korisnika mlađih od 18 godina, deaktivirat ćemo račun i poduzeti razumne mjere za brzo brisanje takvih podataka iz naše evidencije. Ako postanete svjesni bilo kojih podataka koje smo mogli prikupiti od djece mlađe od 18 godina, kontaktirajte nas na info@artesania.com.hr,

 1. ŠTO SU VAŠA PRAVA PRAVA?

Ukratko:  Vaš račun možete pregledati, promijeniti ili ukinuti u bilo kojem trenutku.

Ako imate prebivalište u Europskom gospodarskom prostoru i vjerujete da nezakonito obrađujemo vaše osobne podatke, također imate pravo žaliti se kod svog lokalnog nadzornog tijela za zaštitu podataka. Njihove podatke za kontakt možete pronaći ovdje: http://ec.europa.eu/justice/data-protection/bodies/authorities/index_en.htm  .

Ako imate prebivalište u Švicarskoj, podaci za kontakt za tijela za zaštitu podataka dostupni su ovdje: https://www.edoeb.admin.ch/edoeb/en/home.html .

Ako imate pitanja ili komentara o svojim pravima na privatnost, možete nam se poslati e-poštom na info@artesania.com.hr,

Informacije o računu

Ako želite u bilo kojem trenutku pregledati ili promijeniti podatke na svom računu ili ukinuti svoj račun, možete:

■  Prijavite se u postavkama svog računa i ažurirajte svoj korisnički račun.

Na vaš zahtjev za ukidanje vašeg računa, deaktivirat ćemo ili izbrisati vaš račun i podatke iz naših aktivnih baza podataka. Međutim, možemo zadržati neke podatke u našim datotekama kako bismo spriječili prijevaru, riješili probleme, pomogli pri bilo kakvim istragama, proveli naše Uvjete korištenja i / ili udovoljili važećim zakonskim zahtjevima.

Kolačići i slične tehnologije:  Većina web preglednika zadano je da prihvaća kolačiće. Ako želite, možete obično odabrati svoj preglednik za uklanjanje kolačića i odbijanje kolačića. Ako odlučite ukloniti kolačiće ili odbaciti kolačiće, to može utjecati na određene značajke ili usluge našihWeb stranica, Da biste isključili oglašavanje na temelju interesa od strane oglašavačaWeb stranica posjetite  http://www.aboutads.info/choices/ .

Odustajanje od marketinga putem e-pošte:  Možete se odjaviti s našeg popisa marketinga u bilo kojem trenutku klikom na vezu za odjavu pretplate u porukama e-pošte koje šaljemo ili kontaktiranjem nas pomoću dolje navedenih podataka. Tada ćete biti uklonjeni s popisa marketinške adrese e-pošte – međutim, još uvijek možemo komunicirati s vama, na primjer, kako bismo vam poslali e-poštu u vezi s uslugama koja je potrebna za administraciju i upotrebu vašeg računa, za odgovor na zahtjeve za uslugu ili za druge ne-marketinške svrhe. Da biste u suprotnom odustali, možete:

■  Obratite nam se pomoću danih kontakt podataka.

 1. UPRAVLJAČKE ZNAČAJKE DO NEPROČUJENJA

Većina web preglednika i neki mobilni operativni sustavi i mobilne aplikacije uključuju značajku Do-Not-Track (“DNT”) ili postavku koju možete aktivirati kako biste signalizirali svoju sklonost privatnosti da nema podataka o vašim aktivnostima internetskog pregledavanja koji se prate i prikupljaju. U ovoj fazi nije dovršen jedinstveni tehnološki standard za prepoznavanje i provođenje DNT signala. Kao takav, trenutno ne odgovaramo na signale preglednika DNT ili bilo koji drugi mehanizam koji automatski komunicira o vašem izboru da se ne prati putem interneta. Ako se usvoji standard za internetsko praćenje, kojeg moramo slijediti u budućnosti, obavijestit ćemo vas o toj praksi u revidiranoj verziji ove obavijesti o privatnosti.

 1. DA LI AŽURIRAMO OVU OBAVIJEST?

Ukratko:   Da, ažurirat ćemo ovu obavijest ako je potrebno da bismo bili u skladu s relevantnim zakonima.

S  vremena na vrijeme možemo ažurirati ovu obavijest o privatnosti . Ažurirana verzija bit će naznačena ažuriranim datumom “Revidirani”, a ažurirana verzija stupit će na snagu čim postane dostupna. Ako napravimo značajne izmjene u ovoj obavijesti o privatnosti, možemo vas obavijestiti ili vidnim objavom obavijesti o takvim promjenama ili direktno slanjem obavijesti. Preporučujemo vam da često pregledavate ovu obavijest o privatnosti  kako biste bili informisani o tome kako štitimo vaše podatke.

 1. KAKO MOŽETE KONTAKTIRATI NAS O OVOJ OBAVIJESTI?

Ako imate pitanja ili komentare u vezi s ovom obavijesti, vi možda pošaljite nam e-poštu na info@artesania.com.hr ili poštom na adresu:

Block, vl. Aurel Delić

Baščanske ploče 28

Zagreb 10020

Hrvatska

KAKO MOŽETE PREGLEDATI, AŽURIRATI ILI OBRISATI PODATKE KOJE PRIKUPLJAMO?

Na temelju važećih zakona vaše zemlje, možete imati pravo zatražiti pristup osobnim podacima koje prikupljamo od vas, promijeniti te podatke ili ih izbrisati u nekim okolnostima. Da biste zatražili pregled, ažuriranje ili brisanje svojih osobnih podataka, molimo vas pošaljite zahtjev na naš e-mail. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana.