0
0,00  0 stavki

Nema proizvoda u košarici

0
0,00  0 stavki

Nema proizvoda u košarici

O meni

Priča sa šivanjem je započela 2014. godine kada sam odlučila pokušati koristiti platnene dnevne uloške umjesto jednokratnih kako bi dala svoj mali doprinos ekologiji i zero wasteu, te svom zdravlju. Naručila sam uloške, međutim nije mi baš odgovarao njihov kroj. Tada sam napokon ostvarila svoj san i kupila šivaću mašinu, te si sašila točno onakve uloške kakve sam htjela i koji su mi bili idealni. Kako je od tada prošlo 6 godina i ulošci su došli svom kraju, početak razdoblja karantene 2020. godine sam iskoristila za šivanje novih…. imala sam materijala, volje i vremena i sašila sam ih više nego što je meni trebalo, te iz znatiželje oglasila za prodaju na Fejsu.

Taj početni paket je planuo u roku 15min od objave, a upiti su samo stizali. Tako se zakotrljala cijela ova priča sa šivanjem da bi do danas iz Artesanijine radionice izašlo na stotine platnenih dnevnih uložaka. Tada sam počela šivati trake za urednije i diskretnije sušenje platnenih uložaka, onda sam sašila par probnih, sada opet, popularnih scrunchija (gumica za kosu). Uskoro je na red došla ideja o šivanju platnenih blazinica. I sama trošim i previše vatenih blazinica, pa sam i tu vidjela priliku pokušati smanjiti svoj doprinos onečišćenju i stvaranju otpada. Sada šivam i platnene bookmarkere za ljubitelje knjiga, platnene podrške za zglobove šaka pri radu na računalu, SPA setove za opuštanje i njegu, naše šivane Signature broševe, interlabia uloške i ostale korisne platnene proizvode.

U svaki proizvod je uloženo puno truda, rada, vremena i u konačnici ljubavi. Materijali koje koristim su pamuk sa printom, waffle pamuk, juta (dobivena od vreća za kavu), frotir i flanel. Nakon što stigne narudžba materijala, oni se obavezno peru s malo deterđenta, suše i glačaju, a time osiguravam da se krajnjim korisnicama moji proizvodi minimalno, skoro uopće ne skupljaju u pranju, ne puštaju boju…

Kako ide vrijeme i narudžbe tako Artesania ima u pripremi neke zanimljive poslovne suradnje, nove ideje, nove vizuale, planove za novu opremu…

Filozofija i vizija šivanja ovih korisnih i ekološki osviještenih proizvoda je da želim da pomoću njih zajedno smanjujemo otpad, a da u isto vrijeme budu raznobojni, šareni, vedrih i zabavnih uzoraka.
Dubravka Delić

Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.

Poglavica Bik Koji Sjedi
cart